Bäverns förskola är belägen i hjärtat av natursköna Krokek och ingår i spåret Kolmårdens förskolor. På vår blogg berättar vi om stort och smått som händer på vår förskola. Välkommen att följa vår innehållsrika vardag.

måndag 13 februari 2017

Tecken som stöd

Vi har en tid jobbat med tecken som stöd här på Bävern. Nu tänkte vi att ni föräldrar ska få ta del i vilka tecken som vi använder. 
Vi kommer att ha månadens tecken och kommer varje månad byta tecken och vi tar bara tecken som vi tycker känns relevanta och som vi använder här på förskolan.
Det kommer att se ut på detta vis:

Anledningen till att vi har börjat använda tecken som stöd att det är ett bra verktyg att använda i barnens språkutveckling och gynnar barnens fortsatta språkande. 

Tecknen är också lättare för barnen att lära sig än det talade ord, både för ett de är mer konkreta och ofta liknar det de symboliserar, och för att de är lättare att "göra" rent motoriskt. Ett kontinuerligt användande av tecken som stöd gör att barnen snabbare kommer igång med att uttrycka sig och kommunicera mer, vilket i sin tur är språkstimuelarande (hattenförlagets tidning)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar